2012. január 5., csütörtök

Parádés évnyitó


Mindenek előtt gyorsan leszögezem, két keserves december végi betli előzte meg a januári pecát, de az idei első alkalom mindenért kárpótolt. Sztahovits Peti barátom telefonált: "Láttad a hidroinfót? Meredeken jön fel a víz a Dunán, telenyomja a sóderost. Szerintem..."

Szerintem is. Aznap volt az utolsó szabadságos napom, akkor, vagy soha. Az alkalom fényét emelte, hogy velünk tudott tartani Szabó Zoli barátunk - Mr. Multisuli - aki bajai gyerek, és igen tapasztalt süllőhorgász.


Reggel még be voltam rezelve, mert nálunk orkánszerű szél fújt, ahogy az mindig lenni szokott, ha horgászni készülök, de Peti nyugtatgatott, hogy Dorogon a falevél se rebben. Hamar odaértem. Kis helyezkedés után a helyi menők rátaláltak a halakra és a tuti csalira, elkezdtük fogni a fogasokat 20 és 40 centi közötti méretben. Remek szórakozás volt, közben egy irdatlan burvány után két apró, párhuzamosan elúszó örvény komoly harcsát sejtetett.


"Bejöttek a nagy vízzel" - hangzott az ítélet, a mondat rejtőzködő alanyaként kapitális süllőt, jobb harcsát sejtettek a vízre mért lapos, sokat mondó pillantások. Peti aztán a 2-7 grammos pálcáját ívbe hajtotta egy kapás után, és a januári időszakot meghazudtoló fárasztást követően kiemelte a nap halát.


Zoli négy süllőt terelt a csónakhoz, ebből egyet sportszerűen még a vízben lefordított a horogról, hármat gondosan lefotózhattam.


Én négy halat fogtam, jobbára a kisebbekből. Igaz, a pillanatnyi elmezavar hatására magammal vitt 20-60g dobósúlyú pálca nem pont az 5 grammos jigfejekhez van kitalálva, de nem erre fogom a szerényebb eredményt. Sőt, remekül éreztem magam, fogtam 4 süllőt, volt még pár rontott kapásom, és a szél sem fújt. Sose pecáljak rosszabbat!



Peti fogott még szép sügeret, meg dévért is szabályosan, szájba, de ezzel sem tudta elrontani a kedvünket. 7 süllőjével - köztük a 4 kiló feletti szépséggel - vitte a prímet így is, úgy is. Egy dolog bosszantott csak. A nap végén megegyeztek, hogy másnap reggel ugyanott találkoznak, rám pedig várt a munka... A jól sikerült első horgásznap azonban magasra tette a lécet, de ez nem is baj, terveim vannak bőven... :)

9 megjegyzés:

  1. Csunya emberek, csunya halakat mutotgatnak.... kell ez nekunk????

    KELLLLL!!!!!

    gratullalok!

    Aurel... kisit mas... ma sajnos megfotam egy illex stream master 1.83as botot.. smost lesz "olcsoert" 4 részes is belőle... úgy gondolom, hogy a kis traum river negyrészes legyes bottommal igazi cserkelős pecára való lenne ... két bot a legyesmellényes-hátizsákos cuccomba elfér + kiscsalis doboz+ légy... ezekkel minden kis csatornát, patakot az Ipolyig bazárva meg lehetne horgászni... a Daiwa-nak is van hasonló (SMC 604ULFS ) ebből itt lehet venni? te biztos tudod... köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ez újra egy jó peca lehetett! nagyon jó lenne megint elnézni arra... :D
    üdv.
    Csaba

    VálaszTörlés
  3. Szerintem mindenki ilyen évkezdésről álmodik!

    Gratulálok!

    VálaszTörlés
  4. @Pali: :) Jól van, legközelebb szép kicsi halakat válogatok a kedvedért nagy csúnyák helyett, és a horgásztársak kiválasztásában is igyekszem új szempontokat követni... ;) A botra röviden annyit: ez a típus nincs az európai kínálatban, de szerintem abban találsz jobbat.

    @Csaba: Gyere, ha tudsz, akkor legalább valaki többet fogna, mint Peti! :)

    @Viktor: Köszönjük a gratulációt, azért ehhez nagyon kellett a Duna...

    VálaszTörlés
  5. Szia Aurél, gratulálok a fogásokhoz mind hármótoknak, és tényleg ettől rosszabb pecátok sose legyen!
    Üdv
    Hodula T

    VálaszTörlés
  6. Szia Aurél gratulálok jó kezdés,csak így menjen mindenkinek.(Még nekem is)
    Légyszíves írj elérhetőséget, érdekelne az eladó Bradia ha megvan még. A kalapecára írtam neked, de látom nem érsz rá olvasni a sok hal miatt :)
    Nekem sajnos nem így indult az év , ma intéztem új horgászigazolványt mert minden cuccom ellopták, most gyűjtögetek új szerelést.
    köszönöm: toth.jozsef@chello.hu

    VálaszTörlés
  7. @Tamás: Szia Tamás! Köszönöm a gratulációt a srácok nevében is, úgy legyen, ahogy kívántad!!! :) Üdv: A

    @József: Szia! Írtam e-mailt a címedre, a Bradia már elkelt időközben. Üdv: Aurél

    VálaszTörlés
  8. Most,hogy mondod tényleg többet fogtam nála :D Szabó Zoli barátotoknak milyen Botja/orsója van? /Multi/Baitcastra gondoltam/ üdv.Csaba

    VálaszTörlés
  9. Szia! Bocs a késésért, hallom közben kaptál Zolitól választ. Csak óvatosan, a multis fertőzés gyorsan terjed. Üdv: A

    VálaszTörlés