2013. január 19., szombat

Flashback 2012, 2.rész: Barátok

Amint a képeket szedtem össze a visszaemlékezéshez, sajnálattal láttam, hogy sokan vannak olyan barátaim, akik bár egy-egy alkalommal oroszlánrészt vállaltak a szervezésben, valahogy mindig a lencse mögé kerültek. Nekik csak szóban tudom megköszönni, hogy segítségükkel ilyen élménydús lett horgász-szempontból a 2012-es évem. Fontos tanulság számomra, hogy a csoportos pecák elején - vagy amikor épp mindenki egy helyen van - mindig kell, hogy készüljön majd legalább egy csoportkép. De kezdem az elején:

Január 3-án nyitottuk a 2012-es évet egy süllőpecával, itt Szabó Zoli barátom örül "önzetlenül" első halamnak.


Maga a peca azonban inkább a süllőmágus Sztahovits Peti évnyitó hala miatt lett emlékezetes, remélem többet pecázunk együtt 2013-ban.


A januári tiszai süllőpergető versenyen Nikodém Mikivel alkottunk egy csapatot, csak süllőt nem fogtunk akkor. Mindig élmény vele horgászni, az élő Tiszából is tud csukát fogni:


Az olasz feketesügeres kalandom tanulságos volt, Matteo Zanato barátom mutatott ugyan 3 szép halat, de hozzá még vissza kell mennem, főleg az azóta megszerzett technikai tudás és tapasztalat birtokában.


Áprilisban a Balti tengeren csatlakozott a csapathoz Krisztián, fogott mindenből rendesen, pozitív, nyitott, ügyes horgász, remek útitárs.


Itt hadd emlékezzek meg Andreas barátomról, aki ismét bizonyította, hogy remek barát és kiváló horgászvezető.


Májusban eljött Japánból mindössze 3 napra Takatoshi Murase barátom, vagy ahogy mindenki ismeri, Taka. Az ő itt tartózkodását és programját nem tudtam volna olyan színessé tenni, ha Nikodém Miki, a képen látható Kalló Zoli, Szegedi Gyuri, Stamler Árpi meg Györke Zoli, és az utolsó napon Szabó Zoli és Sztahovits Peti nem segítenek nekünk ebben. Köszönet érte itt is!




Zalán barátom ott volt tavalyi első feketesügerem kézre kerítésénél, és boldog vagyok, hogy elfogadta meghívásomat Délegyházára ismét. Ott és akkor megfogta eddigi legnagyobb feketesügerét, a legnagyobbat, amit eddig élőben láttam. Farokúszó tövéig 45 centimétert mutatott a mérőszalag. 

Ezen a pecán és sok másikon is Becker Lacival tartottunk, aki a délegyházi tavak és feketesügerek jó ismerője, nem mellesleg remek pergető horgász.


Idén többet horgásztam együtt itt élő francia barátommal Mathieu-vel, sok szép halat fogott velünk, még ha néha a mögötte állók rontottak is a fotókon...  (Sorry, mate, for this one...)


Idén háromszor jutottam el édesapámmal horgászni, ebből két remek baráti találkozó volt a Pecavilág fórum rendezésében. Ezt a fotót a Hernád partján lőttem, ahol apám egy feeder-peca során fogott pontyot, kárászt, szilvaorrút, küszt, márnát... Utóbbit tartja a képen. Nem ez lesz a legnagyobb márnája, de ez volt az első. Remélem idén többet horgászunk majd együtt.


Különösen sokat köszönhetek idén Györke Zoli barátomnak, élménydús horgászatokban volt együtt részünk, és már sok a közös tervünk jövőre is.


Idén többet dolgoztam a PVTV csapatával, nekik is kijár a köszönet! Pupa, Sztyopa, Tamás, Péter, Dia, köszönöm!


Boldog vagyok, hogy Gábor barátomat én segíthettem hozzá első feketesügér-fogásához 2012-ben, idén rámegyünk a méret növelésére, hogy jobban kiadja a képen.


És végül, de nem utolsó sorban köszönöm azoknak, akikről nincs akciófotóm, de nélkülük nem lett volna olyan halas a 2012-es év, mint amilyen lett.

A Pecavilág fórum tagjai, de külön is Kecskés Viktor, Gombár Gpepp Peti, Vadászi Eppusz Tomi, Hetyéssy Pali, Korvin Tomi, aztán Nagy Aspius Gabi, Varga Flyfish Vili, Ali, Prohászka Ákos, Honti Józsi, Péli Zoli. Ha valakit kifelejtettem volna, az csak az én hibám. 
Köszönöm Nektek! Ami elmaradt, azt meg idén bepótoljuk! 

5 megjegyzés:

  1. Egy igazi világ körüli horgász éved volt! Remélem idén összefutunk, majd valamelyik rendezvényen, vagy a Szigetközben :) Tényleg készíthetnétek egy PVTV-s filmet a szigetközi csodáról.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Igyekszem, nagyon szeretnék végre életemben először a Szigetközben is horgászni! Én jobbára csak szereplője voltam a műsoroknak, de ha van ötleted, javaslatod, szívesen meghallgatom, továbbítom a szerkesztőnek! Beszéljünk majd róla!

      Törlés
  2. Jó kis éved volt, grat! Azt viszont nem tudom nem megemlíteni, hogy a feka 45 cm volt :P

    VálaszTörlés
  3. Nekem volt megtisztelő megismerkedni veled.
    Remélem idén többször kereszteződnek útjaink.

    VálaszTörlés