2012. szeptember 19., szerda

Fish your strength!


A legutóbbi - igen emlékezetes - célzottan csapósügeres horgászatunknak számomra két komoly tanulsága volt.


Hiába állítja mindenki - az előrejelzéssel összhangban - azt, hogy nem lesz eső, vagy csak egy zápor jön, ha messzire megyünk, komoly esőcuccot kell vinni magunk és felszerelésünk számára - itt főleg a fényképezőgép védelmére gondolok - egyaránt.


Tönkre tudja tenni a napot, ha megázunk, az utána következő hetet, ha emiatt megfázunk, nem tudunk a pecára koncentrálni és még az is előfordulhat, hogy gyönyörű halainkról nem készülnek olyan fotók, mint amilyenek kis odafigyeléssel készülhettek volna.


 Ez mind az én saram, ezekre előre lehet készülni.


A második tanulság pedig az, amit az amerikai feketesügeres versenyzőkről írnak sokan versenyen választott taktikájukkal kapcsolatban. Van egy nézet, mely szerint úgy kell horgászni, azzal a módszerrel, stílussal, szerelékkel, amiben a legjobb vagy, amit a legjobban érzel, és ahhoz kell megtalálni egy adott vízen a halat.


Gombár Peti barátom könnyű jigfejes, fenéken épp csak remegtetett gumihalas sügerező technikáját nem tudtam rögtön magamévá tenni, ezért váltottam a számomra sokkal otthonosabb, kézre állóbb és a felszerelésemhez jobban passzoló drop-shotra. Azt kell mondjam, bejött.


A hely és a módszer egy szebb fotókkal illusztrált hosszabb cikket érdemel majd, ezért nem írok erről külön, csak majd ha újra próbálkoztam. Addig meg mind horgásszatok úgy, ahogy érzésetek szerint a legjobban megy, amilyen technikában a leginkább magabiztosak vagytok. Aztán ha nem működik, még mindig lehet kísérletezni.

2 megjegyzés: