2012. augusztus 31., péntek

A játéknak vége!

Köszönöm a sok tippet, megtisztelő a figyelmetek! Érdekes volt látni a becsült hosszértékek szórását. Tippelni a hal TELJES HOSSZÁRA kellett, ahogy írtam is, tehát az orra hegyétől a farokúszó végéig mért hosszra voltam kíváncsi. Volt, aki gondosan elolvasta, mi a kérdés, volt, aki nem, ettől függetlenül tippek érkeztek 33 és 49 centiméter között. Utóbbi valószínűleg személyes rekordomat jelentené.

De nem húzom tovább az időt, lássuk a halat:


Ahogy mindenki láthatja, a teljes hossz 41cm felett van, tehát aki ez alatt tippelt, az sajnos nem talált. A 43cm-t viszont nem éri el a hossz, ezért a 43 feletti megoldások sem viszik el a pálmát.
A 20 körüli tippből "kisgyerekhorgasz" tippelt egyedül 42cm-t. (41-es megoldás is van Gombár Peti barátom részéről, ami kicsit rövid, 43-at is sokan írtak, annyi meg sajnos nem volt...).

Tisztelt blogger kolléga, gratulálok Neked, írd majd meg, milyen formában juttassam el neked a gumicsalikat. A többiek ne legyenek csalódottak, lesz még ilyen alkalom. Többen nehezményezték, hogy a jó tipphez szükségesnél, illetve elégségesnél kisebb képkivágást adtam meg, legközelebb másként járok majd el.

A tippekre visszatérve ebből a játékból is világosan látszik, hogy egyrészt nem mindegy, hogyan mérünk, mert ha a mérőszalag síkban van, és azon zárt szájjal fekszik a hal, egész más eredmény jöhet ki, mint egy szájánál fogva lógatott feketénél, aminek gömbölyded idomain vezetjük végig a szabócentit....

A másik nyilvánvaló tény az, hogy a fajon belül is eltér a tejesek és ikrások alkata, itt is vannak, nagy fejű, de nyúlánk, vagy épp duci, meg hosszú egyedek is. Ez most épp ilyen volt, de keményen harcolt, és még most is ott riogatja a kishalakat valahol Délegyházán. Halas hétvégét mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. háhááááá...vissza kellett néznem, hogy mik is voltak a csalik :)
    nem akarok tudományos fejtegetésbe merülni, de a kopoltyú csont idoma alapján, és az előtte vagy utána lévő poszt teljes alakos hala alapján azért lehetett arányosítani...de alapvetően tipp volt! jah és köszönöm a halnak a segítséget

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehetett viszonyítani valóban, de hal meg hal között is van különbség... Mindenki, aki mondjuk 40 és 44 közt tippelt, ott volt a szeren.

      Törlés