2011. október 19., szerda

Kő kövön....


A napokban megjelent egy cikkem a kősüllők és süllők védelméről itt:

http://www.peca.hu/horgaszat/magazin/haladoknak/ko_kovon_nem_marad/

Igen elszomorított, hogy sajnos a kommentelő horgásztársak is azt tapasztalják a parton, amit én is látok és amiről a cikk szól. Az egyik kommentelő - tarpon1 - azt írja: "A cikk tényleg frankó. A gond csak az, hogy ezeket az írásokat csak mi olvassuk, akik alapból visszaengedjük a halaink 90 %-át. Aki viszi az óriásfüzér kövest, meg a szakadjmegszatyornyi jászt az a büdös életbe nem foglalkozik ilyen cikkekkel."

Igazat adok neki. Valahol azonban mégis azt remélem, hogy akinek feladata a hobbink jövőjének alakítása, a szabályok - többek között a méret és mennyiségi korlátozás - meghatározása, aki arról hoz döntést, hogy mennyit költenek halőrzésre, és mennyit előnevelt ponty telepítésre, azt talán érdekli a hazai horgászat jövőjéért komolyan aggódó és változást váró - itthon egyelőre kisebbségben, a nálunk halban gazdagabb természetes vizekkel büszkélkedő országokban többségben lévő - horgászok véleménye. Hátha azok olvasnak horgász-magazinokat, néznek online oldalakat a témában, hazai és külföldi tapasztalatok, bevált, bizonyított ötletek után kutatva.

Ha a cikkem hatására egyszer egy horgász elenged egy kis kövest, nekem már megérte. :) Legközelebb vidámabb dolgokról szeretnék írni, de nem függethetleníthetjük magunkat a környezetünktől. Ezért is irány horgászni, amíg be nem fagynak a vizek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése