2012. december 18., kedd

Kiskarácsony



Ezen a borongós délelőttön egy finom japán, Ujiban termesztett sencha karigane mellett arról ábrándoztam, mit szeretnék Karácsonyra, persze csak ha egy komolyabb lottónyeremény összege landolna családtagjaim számláján. J

Íme képzeletbeli top 10-es karácsonyi kívánságlistám:

  1. Egy Outcast Fish Cat DeLuxe belly boat. Ugyan még nem próbáltam, de tudom, hogy jó lenne. A pocakcsónakos pecában járatos olasz barátaim is ezt a modellt ajánlják. Nem a vízben ül az ember, hanem kicsit magasabban, csak térdtől lefelé fázik.
  2. Hacsak nem kizárólag júliusban és augusztusban szeretném használni a vízi-alkalmatosságot, muszáj lesz egy jó melles csizmát venni, és ahhoz gázlóbakancsot. Ezek újabb vízben álló, gázlós horgászkalandok felé nyitnák meg az utat.
  3. Majdnem elfelejtettem, a bellyhez kell búváruszony is. Ez sem kis tétel sajnos.
  4. Egy új fényképezőgép sem ártana, most apámét nyúzom és veszélyeztetem minden alkalommal. Ha lehet választani, a Nikon D3200 kell, nem más.
  5. Roman Made swimbaitek, a top-hookos megoldás. Kíméletes, csendes, „kirázhatatlan”. Megint egy jó ötlet, ami a nagyhalas tengeri pecából jön át az édesvízre.
  6. Egy megbízható, meleg és vízhatlan új thermo-ruha, a meglévő már elég megviselt, több sebből vérzik. De ehhez nem kell a karácsony, majd megoldom, mire itt a következő tél.
  7. Éves területi engedély a Duna fővárosi szakaszára. Kezdünk lassan megbarátkozni, a folyam idén már szép halakkal is meglepett, jövőre több időt fogok a partján tölteni.
  8. Szeretnék eljutni végre Jure barátomhoz Szlovéniába galócázni. Egy ilyen kirándulás költséges móka, de egy dunai lazacfélét a kezemben tartani életre szóló élmény lenne.
  9. Örülnék, ha Szano barátom végre elkészülne a nagyhalas átépített botommal, galócázni azt vinném.
  10. A botról jut eszembe, Stamler Árpi jóvoltából átalakul az egyrészes, Kistler blankra épített egykezes, parabola akciós pálcám. Mivel eddig nem éreztem annyira magaménak, igazi ajándék lesz a bot az átépítés után. 
Hú, már meg is van a tíz. Pedig csak most kezdtem belejönni. J

Az ünnep természetesen elsősorban a családról, szeretteinkről szól, nem pedig a tárgyakról, az ajándékokról. Ettől függetlenül ábrándozni, tervezgetni mindig jól esik. És persze akármit kapok is, nagyon fogok örülni neki, mert tudom, hogy szeretettel választották. Fontosabb az, hogy annak örüljenek, amit tőlem kapnak, és érezzék, amit a meglepetés által éreztetni szeretnék.


Kellemes ábrándozást és boldog, békés Karácsonyt mindenkinek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése