2012. március 7., szerda

Szolgálati közlemény


Végre kiböjtöltük a tavasz megérkezését, és itt most valami nagyon halas bejegyzésnek kéne következnie a süllőtilalom előtti utolsó napokról, de nem ez jön. Inkább egyfajta szolgálati közlemény, helyzetjelentés, és beharangozó.


Kötelezettségeimből fakadóan az előttem álló három hónapot - ami a horgászattal tölthető napokat illeti - várhatóan a feketesügeres peca, az UL pergetés majd a ragadozó célhalaink javát tavasszal védő tilalmi időszak lejárta után azok wobbleres üldözése fogja betölteni. Mindez új felszereléssel, módszerekkel, eddig számomra ismeretlen, általam még nem próbált termékekkel.


Ebből sokminden következik, a blog szempontjából leginkább az, hogy a soron következő pecák élményeiről és tanulságairól szóló beszámolók a megbízóm által kiválasztott felületeken lesznek olvashatók, a linkeket természetesen majd itt is megosztom. Ami azonban azokba a cikkekbe nem fér bele, az mind itt kap majd helyet, és rövidesen megpróbálkozom majd a blogot mozgóképes beszámolókkal is érdekesebbé tenni.


A szolgálati közlemény után mesélek inkább első, jégolvadás utáni pecánkról, ahol Györke Zoli barátom irányítása mellett próbáltam gyorsan beletanulni a multis pergetésbe. Mindenkinek ajánlom, hogy hozzáértő multis pergetőhorgász társaságában tegye meg az első lépéseket, így rengeteg bosszúságot és szerencsétlenkedéssel töltött időt spórolhat meg. Így sem lehet persze minden gubancot megúszni, és hihetetlenül furcsa érzés volt az is, hogy nem tudtam azonnal oda dobni, ahová szerettem volna.


Roppant kellemes meglepetés volt számomra viszont a felszerelés nyújtotta közvetlen kontaktus a csalival, a fluorkarbon gondtalan használata főzsinórként, valamint a pici műcsalik dobhatósága rövid bottal és multival, egészen le 5 grammos súlyig. Egy új világ nyílt meg előttem, de erről egy cikkben részletesebben is írok majd.


Halat nem fogtunk aznap, az okokat csak találgatni tudnám, de nem lövöm le a poént. Ha rájöttem, az a soron következő bejegyzésből rövidesen kiderül, remélhetőleg ilyen kameraállásból... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése