2011. november 9., szerda

Csalás a versenyen


Nem kell aggódni, nem hazai a téma. :)

Brian Schram barátom, a legnagyobb "fishin' rocker" tegnap előrukkolt egy új számmal, amit itt hallhattok. Nyelvgyakorlásnak is hasznos a videoklip "feliratos" jellege.

Brian maga is részt vesz a jól ismert és méltán híres amerikai Bassmaster versenysorozatán, a feketesügér-horgászok top ligájában, szerényebb, de nem lebecsülendő eredménnyel. 6 versenyen indult eddig, ebből egyszer volt a top 20-ban, egyszer a top 50-ben.

Nemrég, októberben egy botrányos eset történt, elkaptak egy profit, aki az egyik texas-i feketesügeres versenyen (Chester-ben, amire a dal szövege is utal) a fődíj - egy 55.000 dolláros bass boat, azaz spéci sügérhorgász csónak - megnyerése érdekében lenyomott egy majdnem félkilós ólmot a legnagyobb "nagyszájúja" torkán, mérlegelés előtt.

Az illető az elmúlt néhány évben 250.000 dollárt nyert pénzdíjas versenyeken Texas államban, elismert profinak számított. Eddig. Nem szorult rá, mégis megtette. Csalt, de elkapták. Újra híres lett, és Brian-nek hála sokáig emlékezni fognak rá, ő pedig nemigen fogja dúdolgatni ezt a dalt.

Pedig ideje lenne rá, a csalás miatt 15 nap börtönre ítélték (5 év próbaidőre), 3000 dollár büntetést kell fizetnie, valamint a próbaidő tartamára bevonták a horgászengedélyét.



A Bassmaster résztvevői elítélték ezt a becstelen tettet és többen megjegyezték, a csalást semmilyen sportban nem lehet tolerálni. A szabályok betartása az elvárt minimum.

Odaát ez az eset olyan kirívó, hogy dal született róla. Nálunk szerencsére ilyesmi nem fordul elő. :)

2 megjegyzés:

  1. Szomorú történet, de sajnos itthon is találkoztam hasonlóan sportszerűtlen (ráadásul híres) horgászokkal... Lehet én is írok egy számot róla :)

    VálaszTörlés
  2. Szomorú történet, de sajnos itthon is találkoztam hasonlóan sportszerűtlen (ráadásul híres) horgászokkal... Lehet én is írok egy számot róla :)

    VálaszTörlés