2010. június 17., csütörtök

3 kiló gumihal....


A postás mindig kétszer csenget, ezt a dobozt azonban a DHL hozta. Egy szomszédom vette át, és amikor átadta, kíváncsian megkérdezte, ugyan mit rendeltem, ami majdnem 3 kiló? Gumihalakat, mondtam erre a legnagyobb természetességgel. Fennakadt szemmel hátrahőkölt, majd angolosan távozott. Nem akart többet tudni. :-)
Csak egy horgász érezheti át, milyen csodás ragadozó halak ígéretét rejti magában ez a csomag. Peti barátom az ötletgazda, és övé a cucc oroszlánrésze is. Többen összeálltunk és megrendeltük kisebb-nagyobb spéci gumihalszükségletünket az idényre. Jobbára azt néztük, mi az, amit itthon körülményesebb beszerezni. Mindenki összeírta a kívánságlistát, aztán irány a net. Egy precíz, és megbízható német webáruház, ahol pár óra alatt összerakták a csomagunkat, hiánytalanul, és elfogadható áron el is küldték egy futárszolgálattal, hogy biztosan kézhez kapjuk. Mivel az Európai Unión belülről jön az áru, nincs vám és meglepetésszerű utólagos költségek.
Erről is szól az internet, már csak jó árfolyam, egyeztetéshez némi nyelvtudás, és vállalkozó kedv kell hozzá. Sokkal olcsóbb a szállítás egy főre eső része, ha többen összeállunk. Ilyen tételnél meg ezek a srácok adnak jópár ajándék műcsalit is, kipróbálásra.
Mindig kell pár új műcsali, amit még nem láttak az itthoni halak... Vagy olyanok, amit még nem láttak elegen, vagy elégszer... :-)
P.S.: A végére egy idézet "A legjobban attól félek, hogy ha meghalok, a feleségem annyiért fogja eladni a horgászcuccaimat, amennyiért vettem. Vagyis amennyit neki mondtam...."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése